top of page

5 μυστικά για να κοιμηθείς σαν μωρόΟ καλός και τακτικός ύπνος είναι πολύ σημαντικός για τη διασφάλιση της καλής ψυχικής υγείας.

Άλλωστε ψυχικές διαταραχές όπως το άγχος και η κατάθλιψη συχνά επιδεινώνονται από τον ανεπαρκή ύπνο.

Οι συνθήκες της καθημερινότητας, οι γρήγοροι και έντονοι ρυθμοί, οι ανησυχίες και τα άγχη του στριφογυρνούν συνεχώς στο μυαλό μας, συχνά διαταράσσουν τον ύπνο και την ποιότητά του.

Γι’ αυτό θα μοιραστώ μαζί σου μια σειρά από μυστικά, που ευελπιστώ να σε βοηθήσουν ν αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε δυσκολία στον ύπνο και να κοιμηθείς σαν μωρό.


1.      Ρύθμισε το φως, τους ήχους και την θερμοκρασία του δωματίου σου

Έντονο φως ή ήχοι εντός και εκτός του δωματίου είναι πιθανό να σε δυσκολέψουν να αποκοιμηθείς ή να σε ξυπνήσουν ξαφνικά μέσα στη νύχτα. Για πράγματα που δεν μπορείτε να αποφύγεις, δοκιμάστε τις μάσκες ματιών ή τις ωτοασπίδες. Η θερμοκρασία του δωματίου είναι, επίσης, σημαντική, γι’ αυτό ρύθμισέ την κατά τέτοιο τρόπο που να μη ζεσταίνεσαι αλλά ούτε και να κρυώνεις.


2.      Βάλε «στοπ» στην τεχνολογία

Το υπνοδωμάτιο πρέπει να είναι ένας χώρος που ο κάθε άνθρωπος σχετίζει με τον ύπνο. Καλό θα είναι, λοιπόν, να αφαιρέσεις οποιουσδήποτε περισπασμούς μπορεί να ενοχλήσουν τον ύπνο σας, όπως για παράδειγμα την τηλεόραση, τον υπολογιστή ή το κινητό σου τηλέφωνο δίπλα από το κρεβάτι. Έτσι θα μπορέσεις να χαλαρώσεις και να αποκοιμηθείς πιο εύκολα.

Επιπλέον, το μπλε φως που εκπέμπουν αυτές οι ηλεκτρονικές συσκευές έχει αποδειχθεί ότι καταστέλλει την παραγωγή μελατονίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει τον ύπνο, προκαλώντας σχετικές διαταραχές. Απόφυγε τη χρήση τέτοιων συσκευών δύο ώρες πριν τον ύπνο για να μειώσεις τις επιπτώσεις τους.


3.      Δοκίμασε τεχνικές χαλάρωσης

Ένας άνθρωπος που σκέφτεται πώς θα κοιμηθεί ή πιέζεται για να το πετύχει, σίγουρα δεν κοιμάται καλά και επαρκώς. Μάθε τρόπους για να χαλαρώσεις το μυαλό και το σώμα σου πριν τον ύπνο και δοκιμάστε τεχνικές χαλάρωσης που θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς πιο εύκολα. Ο διαλογισμός είναι πολύ βοηθητικός σε αυτό, όπως και η εξοικείωση στο να επικεντρώνεσαι στην ανάσα σου αδειάζοντας το μυαλό σου από σκέψεις που μόνο δυσκολία στον ύπνο μπορούν να προκαλέσουν.


4.      Εμπιστεύσου τη δύναμη των βοτάνων

Φτιάξε ένα χαλαρωτικό ρόφημα λίγο πριν τον ύπνο, που θα σε βοηθήσει να ρυθμιστεί η θερμοκρασία του σώματός σου (θα σε ζεστάνει το χειμώνα και θα σε δροσίσει το καλοκαίρι) και να σε χαλαρώσει. Επέλεξε μεταξύ των βοτάνων: χαμομήλι, τίλιο, λεβάντα, πασιφλώρα και βαλεριάνα, ή αν προτιμάς φτιάξε ένα μείγμα από αυτά για να σου προκαλεί ενδιαφέρον και η γεύση. Όλα τα παραπάνω είναι ιδιαιτέρως χαλαρωτικά και θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα ποιοτικό ύπνο. Μόνο μην το παρακάνεις σε ποσότητα γιατί οι νυχτερινές επισκέψεις στην τουαλέτα θα σε ταλαιπωρήσουν.

 

5.      Αρωματοθεραπεία

Βάλε στην καθημερινότητά σου τη δύναμη της αρωματοθεραπείας. Άναψε ένα κερί με άρωμα λεβάντας για λίγο και άφησε το άρωμά του να απλωθεί στο χώρο. Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι ιδιαιτέρως βοηθητικό για χαλάρωση και για ποιοτικό ύπνο. Στάξε μερικές σταγόνες από αυτό στον αρωματιστή σου και η ατμόσφαιρα θα γεμίσει από τη μυρωδιά του. Φτιάξε πουγκάκια με αποξηραμένη λεβάντα και βάλε τη κάτω από το μαξιλάρι. Η μυρωδιά της θα σε βοηθήσει πολύ.

Πολύ χρήσιμο είναι το Pillow Mist λεβάντας που μ αυτό μπορείς να ψεκάσεις το μαξιλάρι σου, έχοντας τη μυρωδιά της λεβάντας για αρκετή ώρα στα ρουθούνια σου. Μπορείς να επισκεφτείς την κατηγορία ΔΩΡΕΑΝ στη σελίδα μας www.Heliocentriclife.com/δωρεάν όπου θα βρεις τη συνταγή του για να το φτιάξεις. Είναι πολύ απλό, πραγματικά!

 

Ελπίζω να βοηθηθείς με τα παραπάνω και ο ύπνος σου να γίνει καλύτερος και περισσότερος.

Θα χαιρόμουν πολύ να δω σχόλιά σου, ιδέες, ερωτήσεις και απορίες για να τις συζητήσουμε.

Με αγάπη

Μαρία, η Βοτανού

5 views0 comments

Related Posts

See All

ζωή

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page